Oficial francez: Cel puţin 9.000 - 10.000 de morţi în urma cutremurului din Haiti - VIDEO

Autorităţile din Haiti au înregistrat cel puţin 9.000 - 10.000 de morţi în urma cutremurului de marţi, afirmă un oficial guvernamental francez, citând un bilanţ provizoriu.

15 afișări
Imaginea articolului Oficial francez: Cel puţin 9.000 - 10.000 de morţi în urma cutremurului din Haiti - VIDEO

Oficial francez: Cel puţin 9.000 - 10.000 de morţi în urma cutremurului din Haiti (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Anunţul a fost făcut vineri de secretarul de stat francez pentru Cooperare, Alain Joyandet, citând un bilanţ provizoriu care nu ţine cont de persoanele dispărute.

Între 40.000 şi 50.000 de persoane probabil au murit şi trei milioane au fost afectate de cutremurul care a lovit marţi Haiti, aprecia, joi, în Panama, Xavier Castellanos, director în cadrul Federaţiei Internaţionale a Crucii Roşii.

Şefa diplomaţiei europene, Catherine Ashton, a afirmat vineri că reconstrucţia în Haiti reprezintă "o prioritate pentru Uniunea Europeană", cu trei zile înaintea unei reuniuni, la Bruxelles, destinată coordonării ajutorului umanitar.

"Mă consacru integral ajutorării poporului haitian. Este ceea ce aşteaptă şi pot conta pe noi. Reconstruirea statului Haiti este acum o prioritate pentru Uniunea Europeană", a declarat Înalta Reprezentantă a UE pentru Afaceri Externe.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici