Oficial palestinian: Poziţia Israelului în negocierile de pace, cea mai dură din ultimii 20 de ani

Poziţia Israelului în negocierile de pace cu palestinienii este cea mai dură din ultimii 20 de ani, afirmă un oficial de rang înalt din cadrul Organizaţiei pentru Eliberarea Palestinei (OEP).

378 afișări
Imaginea articolului Oficial palestinian: Poziţia Israelului în negocierile de pace, cea mai dură din ultimii 20 de ani

Oficial palestinian: Poziţia Israelului în negocierile de pace, cea mai dură din ultimii 20 de ani (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Actuala poziţie în negocierile palestiniene este cea mai dură din ultimii peste 20 de ani", a declarat negociatorul Yasser Abed Rabbo, secretarul general al Comitetului Executiv al OEP, subliniind că nu există "progrese tangibile" în discuţiile israelo-palestiniene aflate în curs.

Israelul doreşte să menţină o "prezenţă militară" de-a lungul râului Iordan, pe frontiera viitorului stat palestinian cu Iordania.

Potrivit lui Abed Rabbo, Israelul "vrea să câştige timp pentru consolidarea politicii de colonizare şi pentru impunerea unei noi realităţi pe teren".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici