Oficial ucrainean: Forţele ruse "atacă continuu" uzina siderurgică Azovstal din Mariupol

Consilierul prezidenţial ucrainean Mykhailo Podolyak a declarat duminică că forţele ruse au "atacat continuu" uzina siderurgică Azovstal din Mariupol, încercuită, scrie Reuters.

1937 afișări
Imaginea articolului Oficial ucrainean: Forţele ruse "atacă continuu" uzina siderurgică Azovstal din Mariupol

"Paştele ortodox 2022. Dar chiar acum, RF (Federaţia Rusă) atacă continuu Azovstal din Mariupol", a declarat el pe Twitter. "Locul unde se află civilii şi militarii noştri este bombardat cu bombe aeriene grele şi artilerie. RF acumulează forţe şi echipamente pentru asalt. Cine a dat ordinul "să nu atace"?".

Preşedintele rus Vladimir Putin a afirmat la începutul acestei săptămâni că forţele ruse au obţinut "eliberarea" Mariupol, dar a ordonat forţelor sale să se oprească înainte de a cuceri uzina Azovstal, ultimul bastion major al apărării ucrainene din oraş.

"RF ar trebui să se gândească la rămăşiţele reputaţiei sale", a declarat Podolyak, îndemnând Rusia să anunţe un armistiţiu de Paşte în Mariupol, să deschidă un coridor umanitar pentru evacuarea civililor şi să convină asupra unei "runde speciale de negocieri" pentru schimbul de forţe militare încercuite în oraş.

În timp ce barajul de la Mariupol continuă, vasta uzină siderurgică Azovstal din oraş a devenit una dintre ultimele rezistenţe semnificative ale forţelor ucrainene.

Complexul industrial adăposteşte sute de soldaţi şi civili - iar proviziile sunt pe sfârşite.

Joi, vicepremierul ucrainean Iryna Vereshchuk a declarat că acolo se află "aproximativ 1.000 de civili şi 500 de militari răniţi".

Iuriy Ryzhenkov, directorul general al companiei care deţine uzina, a declarat joi pentru CNN că situaţia de acolo este "aproape de o catastrofă".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici