Ofiţer de poliţie din Texas suspendat după publicarea unei înregistrări în care bruschează o minoră - VIDEO

Un ofiţer de poliţie de la periferia Dallasului a fost suspendat după postarea unei înregistrări video în care este surprins, la o piscină, împingând la pământ o fată în vârstă de 14 ani şi îndreptându-şi pistolul către alţi adolescenţi, relatează The Associated Press în pagina electronică de luni.

801 afișări
Imaginea articolului Ofiţer de poliţie din Texas suspendat după publicarea unei înregistrări în care bruschează o minoră - VIDEO

Ofiţer de poliţie din Texas suspendat după publicarea unei înregistrări în care bruschează o minoră - VIDEO (Captură video)

Şeful poliţiei din McKinney, Greg Conley, a declarat duminică, într-o conferinţă de presă, că incidentul a avut loc vineri, când poliţia a intervenit după ce i s-a semnalat tulburarea ordinii la o piscină de cartier, implicând un grup de minori.

Departamentul de Poliţie a anunţat, într-un comunicat, că adolescenţii nu locuiau în zonă şi nu aveau permisiunea să se afle acolo.

După ce au sosit, locuitori şi paznici le-au arătat poliţiştilor minorii, care "tulburau (ordinea publică), protestând şi refuzând să plece", a declarat Conley.

În timp ce agenţi "dispersau" copiii, fata în vârstă de 14 ani a fost "reţinută temporar" de către un ofiţer, a spus Conley, care nu a precizat motivul reţinerii.

Ofiţerul apare în înregistrare punând-o pe fata în bikini la pământ şi apoi ţintuind-o cu faţa în jos, cu genunchii. De asemenea, poate fi văzut îndreptându-şi pistolul către ceilalţi copiii şi înjurând.

Înregistrarea video "a provocat îngrijorări care sunt anchetate" de către departament, anunţa poliţia în comunicat. Ofiţerul a fost suspendat în aşteptarea rezultatului anchetei, a anunţat Conley.

Numele ofiţerului nu a fost dezvăluit imediat, iar Conley a spus că nu ştia de când lucra în poliţie.

Un bărbat a fost arestat pentru că a interferat în timp ce un ofiţer de pace îşi exercita îndatoririle şi pentru sustragere de la arestare, a mai anunţat Conley. Toţi ceilalţi au fost eliberaţi.

Brian Loughmiller, primarul din McKinney, la aproximativ 55 de kilometri de Dallas, s-a declarat "tulburat şi îngrijorate de incident şi acţiunile surprinse în înregistrarea video". El a îndemnat municipalitatea şi poliţia să ancheteze incidentul rapid.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici