ONU a condamnat bombardarea unui troleibuz la Doneţk

Consiliul de Securitate al ONU a "condamnat în termenii cei mai fermi", joi, bombardarea unui troleibuz la Doneţk, în estul Ucrainei, un atac soldat cu cel puţin 13 morţi.

277 afișări
Imaginea articolului ONU a condamnat bombardarea unui troleibuz la Doneţk

ONU a condamnat bombardarea unui troleibuz la Doneţk (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Într-o declaraţie unanimă, cele 15 state membre ale Consiliului "subliniază necesitatea efectuării unei anchete obiective şi aducerii în faţa justiţiei a autorilor acestui act inacceptabil".

Membrii Consiliului menţionează, totodată, "necesitatea aplicării în totalitate" a acordurilor de pace de la Minsk şi "primesc cu satisfacţie" declaraţia de miercuri seara a miniştrilor de Externe francez, german, rus şi ucrainean.

Miercuri seara, la finalul unei reuniuni la Berlin, cei patru miniştri au făcut apel la "încetarea ostilităţilor" în estul Ucrainei.

De asemenea, ei au îndemnat "toate părţile (beligerante) să-şi retragă armele grele în acord cu linia de contact" stabilită în acordurile semnate în septembrie 2013 la Minsk.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici