ONU anunţă un armistiţiu în Yemen începând din 11 iulie

Părţile implicate în conflictul armat din Yemen au convenit asupra respectării unui armistiţiu, care va începe din noaptea zilei de 11 iulie, a anunţat ONU, potrivit BBC News online.

240 afișări
Imaginea articolului ONU anunţă un armistiţiu în Yemen începând din 11 iulie

ONU anunţă un armistiţiu în Yemen începând din 11 iulie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit unui anunţ făcut de ONU, armistiţiul ar urma să dureze până la sfârşitul Ramadanului, adică până la 16 iulie.

Conflictul armat din Yemen durează de peste un an.

Rebelii şi aliaţii lor, unităţi ale armatei rămase fidele fostului preşedinte yemenit Ali Abdullah Saleh, au cucerit încă de la începutul anului trecut capitala Sana'a şi vaste regiuni din nordul, vestul şi centrul Yemenului.

Ei au înaintat ulterior spre sud, unde au cucerit alte teritorii şi oraşe, obligându-l pe preşedintele Abd Rabbuh Mansur Hadi să fugă la Aden, de unde s-a refugiat ulterior în Arabia Saudită.

O coaliţie internaţională, formată din nouă ţări arabe, a lansat pe 26 martie o campanie de atacuri aeriene contra rebelilor huthi, sprijiniţi de Iran, pentru a-i împiedica să preia controlul total asupra Yemenului.

Aproape 2.000 de morţi şi aproximativ 8.000 de răniţi, între care sute de femei şi copii, au fost înregistraţi în Yemen de la lansarea ofensivei coaliţiei arabe.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici