ONU: Rusia „încalcă principiile fundamentale de protecţie a copiilor” în războiul din Ucraina

Rusia încalcă „principiile fundamentale de protecţie a copiilor” prin faptul că le oferă copiilor ucraineni paşapoarte ruseşti şi îi dă în adopţie, a declarat agenţia ONU pentru refugiaţi, potrivit Sky News.

840 afișări
Imaginea articolului ONU: Rusia „încalcă principiile fundamentale de protecţie a copiilor” în războiul din Ucraina

ONU: Rusia „încalcă principiile fundamentale de protecţie a copiilor” în războiul din Ucraina

Filippo Grandi, Înaltul Comisar al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi, a declarat că preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut agenţiei sale să „facă mai mult” pentru a ajuta copiii din regiunile ocupate.

Acesta a declarat: „A le da cetăţenie (rusă) sau a-i face să fie adoptaţi contravine principiilor fundamentale de protecţie a copiilor în situaţii de război”.

Potrivit lui Grandi, „Este ceva ce se întâmplă în Rusia şi nu trebuie să se întâmple”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici