ONU şi UE vor să tragă "călăii" ruşi la răspundere pentru clipurile în care au fost decapitaţi soldaţi ucraineni

ONU şi UE declară că sunt îngrozite de actele barbare ale militarilor ruşi care au decapitat militari ucraineni ce au luptat să-şi apere ţara. Cele două organizaţii internaţionale cer imediat tragerea la răspundere a celor responsabili pentru încălcarea drepturilor omului.

734 afișări
Imaginea articolului ONU şi UE vor să tragă "călăii" ruşi la răspundere pentru clipurile în care au fost decapitaţi soldaţi ucraineni

russianblades.com/

ONU a declarat că este „îngrozită” de videoclipurile„îngrozitoare” în care soldaţii ruşi au decapitat un soldat ucrainean capturat şi un altul care pare să arate cadavrele decapitate a altor doi militari ucraineni care zac lângă un vehicul militar distrus .

Într-o declaraţie, misiunea ONU de monitorizare a drepturilor omului în Ucraina, parte a biroului ONU al Înaltului Comisar pentru drepturile omului (OHCHR), a declarat că execuţiile aparente „nu sunt un incident izolat”.

Misiunea ONU de Monitorizare a Drepturilor Omului din Ucraina este îngrozită de videoclipurile deosebit de îngrozitoare postate pe reţelele de socializare.

Acesta a adăugat, potrivit The Guardian:

În rapoartele recente, Misiunea a documentat o serie de încălcări grave ale dreptului internaţional umanitar, inclusiv cele comise împotriva prizonierilor de război. Ultimele incidente trebuie, de asemenea, investigate în mod corespunzător, iar făptuitorii trebuie să fie traşi la răspundere.

UE s-a angajat să-i tragă la răspundere pe cei responsabili pentru crimele de război din Ucraina , a declarat un purtător de cuvânt, Nabila Massrali. 

Nu avem mai multe informaţii despre veridicitatea videoclipului. Acestea fiind spuse, dacă se confirmă, aceasta este încă un alt moment brutal care atestă natura inumană a agresiunii ruse.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici