Operaţiune simultană în Franţa şi Belgia împotriva unei vaste reţele de hoţi ambulanţi

Douăzeci şi cinci de persoane au fost arestate în Franţa şi Belgia la începutul săptămânii, în cadrul unei operaţiuni simultane împotriva unei vaste reţele de hoţi ambulanţi ce acţionează în întreaga Europă, a anunţat joi Jandarmeria franceză.

204 afișări
Imaginea articolului Operaţiune simultană în Franţa şi Belgia împotriva unei vaste reţele de hoţi ambulanţi

Operaţiune simultană în Franţa şi Belgia împotriva unei vaste reţele de hoţi ambulanţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Anchetatorii suspectează această reţea, constituită din romi originari din Serbia, că este implicată în cele mai importante furturi comise pe teritoriul Franţei, Germaniei, Belgiei, Elveţiei sau Spaniei, a declarat pentru AFP o sursă apropiată dosarului.

În urma unei intensificări a spargerilor, în vara lui 2012, în estul Franţei, arestări succesive ale unor minori au relevat o reţea vastă de crimă organizată ambulantă, a anunţat Jandarmeria din Alsacia, într-un comunicat.

Cele 25 de persoane, suspectate că sunt implicate în aproximativ 100 de spargeri, au fost arestate luni, simultan, în Franţa şi în Belgia, se precizează în comunicat.

Însă, potrivit unei surse apropiate dosarului, reţeaua, foarte mobilă, este suspectată "în câteva mii de spargeri comise în Europa".

Operaţiuni sunt în curs, iar noi arestări ar putea să aibă loc, a adăugat această sursă.

Lupta împotriva spargerilor, care înregistrează o intensificare pe întregul teritoriu al Franţei, a devenit una dintre priorităţile Ministerului de Interne, care a anunţat în februarie crearea unor "celule" specializate în cadrul jandarmeriilor şi comisariatelor de poliţie.

Potrivit ministrului francez de Interne Manuel Valls, aceste spargeri "sunt comise de cele mai multe ori de grupări foarte organizate, care vin adesea din străinătate, (alcătuite) din georgieni, bulgari şi români, care este necesar să fie vizate nu doar la nivel naţional, ci şi la nivel european".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici