Opoziţia egipteană a îndemnat la organizarea de manifestaţii, marţi, împotriva Constituţiei

Frontul Salvării Naţionale (FSN), o coaliţie a principalelor mişcări de opoziţie, i-a îndemnat pe egipteni să se mobilizeze în toată ţara, marţi, pentru a îşi manifesta opoziţia faţă de Constituţie, înaintea celei de a doua zile de referendum, prevăzut sâmbătă.

246 afișări
Imaginea articolului Opoziţia egipteană a îndemnat la organizarea de manifestaţii, marţi, împotriva Constituţiei

Opoziţia egipteană a îndemnat la organizarea de manifestaţii, marţi, împotriva Constituţiei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Frontul îi îndeamnă pe egipteni să iasă în stradă marţi, pentru a îşi apăra libertăţile, a evita fraudele şi a respinge Constituţia", a anunţat FSN într-un comunicat, duminică seara.

La finalul primei zile de scrutin, sâmbătă, islamiştii au anunţat că voturile în favoarea proiectului de Constituţie apărat de către tabăra preşedintelui egiptean Mohamed Morsi înregistrează un uşor avans.

Totuşi, organizaţii nonguvernamentale (ONG) au denunţat duminică rezultate afectate de nereguli.

Rezultate neoficiale, bazate pe numărători efectuate de oficiali din cadrul secţiilor de votare, sunt departe de o victorie zdrobitoare sperată de către islamişti pentru a reduce la tăcere o opoziţie vocală în ultimele săptămâni, în contextul în care referendumul s-a transformat, pentru mulţi, într-un vot prentru sau împotriva preşedintelui islamist şi mişcării Fraţii Musulmani.

Opoziţia afirmă că proiectul de Constituţie deschide calea unor interpretări riguroase ale islamului şi oferă puţine garanţii anumitor libertăţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici