Opt persoane implicate în lucrările de reconstrucţie a oraşului L'Aquila, anchetate pentru corupţie

Opt persoane au fost plasate sub anchetă, dintre care patru în arest la domiciliu, fiind suspectate pentru fapte de corupţie în cadrul lucrărilor de reconstrucţie a oraşului L'Aquila, distrus parţial de un cutremur devastator care a avut loc în 2009, anunţa presa italiană miercuri.

91 afișări
Imaginea articolului Opt persoane implicate în lucrările de reconstrucţie a oraşului L'Aquila, anchetate pentru corupţie

Opt persoane implicate în lucrările de reconstrucţie a oraşului L'Aquila, anchetate pentru corupţie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Printre persoanele care fac obiectul anchetei judiciare figurează viceprimarul oraşului L'Aquila, Roberto Riga, şi însărcinatul diviziei municipale cu reconstrucţia bunurilor culturale, Vladimiro Placidi.

Potrivit Corriere della Sera, persoanele anchetate ar fi primit în ultimii ani o jumătate de milion de euro din partea unor antreprenori pentru favorizarea acordării unor lucrări.

De asemenea, ele ar fi falsificat documente cu scopul de a-şi însuşi peste 1,2 milioane de euro din fondurile publice, iar una dintre aceste persoane a primit locuinţe provizorii care ar fi fost revândute ulterior.

Aceste fapte ar fi fost săvârşite între septembrie 2009, la câteva luni după cutremurul care a avut loc în aprilie acelaşi an, şi iulie 2011, potrivit aceleiaşi surse.

"Mă simt profund trădat", a reacţionat primarul oraşului L'Aquila, Massimo Cialente, intervievat de postul de televiziune Rai News 24.

"Am încredere deplină în magistratură, care trebuie să-şi urmeze calea, şi voi furniza toate elementele pentru a-mi demonstra nevinovăţia", a declarat, la rândul său, viceprimarul oraşului, suspectat de corupţie.

Oraşul medieval L'Aquila, situat în centrul Italiei, şi satele din vecinătate au fost afectate la 6 aprilie 2009 de un cutremur cu magnitudinea de 6,3 care s-a soldat cu 309 morţi şi a provocat prăbuşirea mai multor imobile.

Lucrările de reconstrucţie a oraşului L'Aquila, cifrate la peste şapte miliarde de euro, au întârzieri şi din cauza unor probleme birocratice.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici