Optsprezece islamişti susţinuţi de Iran, acuzaţi de pregătirea unor atentate în Bahrain

Optsprezece islamişti acuzaţi de colaborare cu mişcarea şiită libaneză Hezbollah şi cu Gardienii Revoluţiei din Iran au fost puşi sub acuzare în Bahrain, relatează agenţia BNA.

331 afișări
Imaginea articolului Optsprezece islamişti susţinuţi de Iran, acuzaţi de pregătirea unor atentate în Bahrain

Optsprezece islamişti susţinuţi de Iran, acuzaţi de pregătirea unor atentate în Bahrain (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Bahrainul a întrerupt relaţiile diplomatice cu Iranul în ianuarie, după ce protestatari iranieni au atacat misiuni diplomatice saudite.

Conform procurorilor, 18 indivizi au luat legătura cu Gardienii Revoluţiei din Iran şi cu mişcarea şiită libaneză Hezbollah, susţinută de Teheran, în scopul comiterii de atentate în Bahrain.

Zece suspecţi au fost arestaţi, în timp ce opt vor fi judecaţi în contumacie.

"S-a stabilit că inculpaţii au primit fonduri pentru a fi încurajaţi să comită atacuri teroriste", precizează procurorii din Bahrain.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici