Oraşul israelian Ashdod, vizat de o rachetă lansată din Fâşia Gaza

O rachetă lansată din Fâşia Gaza a vizat oraşul israelian Ashdod, potrivit poliţiei, acesta fiind primul proiectil care atinge o zonă populată după ce Israelul a acceptat, în cursul dimineţii, propunerea egipteană de armistiţiu, respinsă de mişcarea palestiniană Hamas.

196 afișări
Imaginea articolului Oraşul israelian Ashdod, vizat de o rachetă lansată din Fâşia Gaza

Oraşul israelian Ashdod, vizat de o rachetă lansată din Fâşia Gaza (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Potrivit primelor informaţii, o rachetă a atins oraşul Ashdod. Nici un rănit nu ne-a fost semnalat", a declarat Louba Samri, o purtătoare de cuvânt a poliţiei israeliene.

Tirul a fost revendicat de aripa armată a mişcării islamiste palestiniene Hamas, Brigăzile Ezzedine al-Qassam, care a anunţat pe reţelele de socializare că a lansat "opt rachete Grad asupra (oraşului) ocupat Ashdod".

Cabinetul de Securitate israelian a acceptat marţi dimineaţa propunerea de armistiţiu în Fâşia Gaza prezentată de Egipt, anunţase anterior un purtător de cuvânt al premierului israelian Benjamin Netanyahu.

Israelul a avertizat însă că armata sa "va lovi cu forţă" mişcarea Hamas, dacă atacurile cu rachetă vor continua, potrivit postului public de radio.

Conform propunerii egiptene, armistiţiul urma să intre în vigoare marţi, de la ora 6.00 GMT (9.00, ora României). Însă mişcarea islamistă palestiniană Hamas, care deţine controlul asupra Fâşiei Gaza, a respins oferta egipteană, având în vedere situaţia pe teren.

Hamas respinge orice încetare a focului care nu include un acord total cu privire la conflictul cu Israelul. Hamas cere încetarea bombardamentelor, oprirea blocadei impuse Fâşiei Gaza începând din 2006, deschiderea postului Rafah de la frontiera cu Egiptul şi eliberarea persoanelor arestate din nou, după ce au fost eliberate în cadrul acordului privind eliberarea militarului israelian Gilad Shalit, în 2011.

În decurs de o săptămână, bombardamentele israeliene s-au soldat cu 189 de morţi şi aproape 1.300 de răniţi în Fâşia Gaza, potrivit serviciilor de securitate din enclava palestiniană. Acest bilanţ depăşeşte numărul victimelor operaţiunii israeliene de mare anvergură efectuate în Fâşia Gaza în noiembrie 2012, când au fost ucişi 177 de palestinieni.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici