Egiptul propune o încetare a focului în Fâşia Gaza începând de marţi

Egiptul a propus luni seara o iniţiativă care ar pune capăt conflictului în Fâşia Gaza, cerând israelienilor şi paestinienilor să înceteze ostilităţile începând de marţi, ora 6.00 GMT (9.00, ora României).

132 afișări
Imaginea articolului Egiptul propune o încetare a focului în Fâşia Gaza începând de marţi

Egiptul propune o încetare a focului în Fâşia Gaza începând de marţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cairo a propus această încetare a focului cu puţin timp înainte de deschiderea unei reuniuni a miniştrilor de Externe din cadrul Ligii Arabe, convocaţi de urgenţă la Cairo pentru a discuta despre ofensiva israeliană, care în decursul a şapte zile a ucis peste 180 de palestinieni în Fâşia Gaza.

Acest anunţ intervine, de asemenea, în ajunul unei vizite la Cairo a secretarului de Stat american, John Kerry, care a intensificat în ultimele zile încercările de a relansa negocierile între palestinieni şi israelieni.

Iniţiativa egipteană prevede, în special, o "încetare totală a ostilităţilor pe cale aeriană, maritimă şi terestră" între cele două părţi, începând de marţi, ora 6.00 GMT (9.00, ora României).

Egiptul se oferă să găzduiască delegaţii de rang înalt ale palestinienilor şi israelienilor, în termen 48 de ore de la intrarea în vigoare a armistiţiului, pentru a iniţia negocieri în scopul soluţionării conflictului.

Potrivit ultimului bilanţ al serviciilor de urgenţă, raidurile israeliene în Fâşia Gaza s-au soldat cu 184 de morţi şi 1.287 de răniţi în ultimele şapte zile, această ofensivă fiind mai sângeroasă decât cea din noiembrie 2012.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici