Orban spune că 135 de socialişti, grupul european din care face parte PSD, au votat în favoarea rezoluţiei PE privind justiţia din România

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, marţi, că toate familiile politice din Parlamentul European au votat pentru adoptarea rezoluţiei privind justiţia din România, inclusiv 135 de socialişti, din care face parte şi PSD, dar şi 51 de europarlamentari ALDE.

602 afișări
Imaginea articolului Orban spune că 135 de socialişti, grupul european din care face parte PSD, au votat în favoarea rezoluţiei PE privind justiţia din România

Orban spune că 135 de socialişti au votat în favoarea rezoluţiei PE privind justiţia din România

„În PE au votat împotriva rezoluţiei parlamentarii fineţ, parlamentarii eurosceptici şi extremişti şi parlamentarii din grupul socialist şi grupul ALDE din România. Din grupul socialist au votat în favoarea rezoluţiei 135 de deputaţi şi doar 23 au votat împotrivă, din care jumate sunt europarlamentarii din PSD. Din grupul ALDE au votat pentru rezoluţie 51 de europarlamentari votând împotrivă doar 8 europarlamentari, dintre care 3 sunt din ALDE România. Toate familiile politice normale, pro europene, democratice, au votat această rezoluţie. E un semnal de alarmă”, a afirmat Ludovic Orban, marţi la Parlament.

Liderul PNL a susţinut că moţiunea de cenzură împotriva Guvernului se apropie.

„Cine seamănă vât culege furtună. Astăzi se vede clar, atât prin rezoluţia PE cât şi prin raportul MCV, că UE nu mai tolerează derapajele grave acutalului Guvern de la principiile UE. Moţiunea de cenzură e şi mai aproape, vom intensifica negocierile astfel încât să mărim şansele de adoptare a acesteia. E absolut necesară o schimbare de Guvern. O vom depune în momentul cel mai potrivit”, a completat Orban.

Acesta a susţinut că, prin adotarea rezoluţiei şi a raportului MCV, Parlamentul European şi Comisia Europeană au arătat că Guvernul României nu a respectat valorile şi principiile României.

„Coaliţia PSD-ALDE a scris o nouă marţe neagră în istoria României de după 1 ianuarie 2007, mai precis de la integrarea României în UE. Astăzi CE şi PE au arătat clar că Guvernul şi majoritatea parlamentară PSD-ALDE sunt în afara valorilor europene, în afara principiilor europene, în afara reglementărilor care stau la baza funcţionării UE. Astăzi se vede cu ochiul limpede că un clan de derbedei politici specializaţi în infracţiuni au capturat statul român şi folosesc puterea obţinută în alegeri nu pentru a servi interesul cetăţeanului român, ci pentru a-şi rezolva interesele personale. Raportul privind MCV, rezoluţia PE arată foarte clar că Dragnea şi Tăriceanu şi camerila din jurul lor sunt anti europeni şi împotriva UE şi pun în pericol toate beneficiile cetăţenilor români de pe urma apartenenţei României în UE. De la recomandările formulate de plenul CE atunci când i-am avertizat şi pe Dragnea şi pe Tăriceanu că suntem în ceasul al 12 lea, ei au continuat cu agresiunea sistematică împotriva independenţei justiţiei, recomandărilor făcute de Comisia de la Veneţia”, a conchis liderul liberal.

Adoptarea legilor justiţiei şi presiunile asupra independenţei sistemului judiciar, în special asupra DNA, au generat dubii privind ireversibilitatea progreselor înregistrate de România, anunţă Comisia Europeană, recomandând în MCV suspendarea procedurilor în cazul procurorilor de rang înalt.

De asemenea, Parlamentul European a adoptat, marţi, proiectul de rezoluţie prin care exprimă preocupare privind modificarea legislaţiei penale şi judiciare în România. Textul rezoluţiei semnalează îngrijorarea Parlamentului European privind modificarea legislaţiei penale şi judiciare, avertizând că există riscul subminării independenţei justiţiei şi a acţiunilor anticorupţie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici