Organizaţia Internaţională pentru Migrare: Aproximativ un milion de imigranţi au intrat în Europa în 2015

Circa 991.000 de imigranţi au ajuns pe continentul european în 2015, numărul acestora urmând să depăşească un milion de imigranţi în zilele următoare, a anunţat, vineri, Organizaţia Internaţională pentru Migrare (OIM).

142 afișări
Imaginea articolului Organizaţia Internaţională pentru Migrare: Aproximativ un milion de imigranţi au intrat în Europa în 2015

Organizaţia Internaţională pentru Migrare: Aproximativ un milion de imigranţi au intrat în Europa în 2015

Doar în cursul zilei de miercuri, aproximativ 4.300 de imigranţi au sosit pe insulele greceşti, dintre care 3.000 numai pe insula Lesbos.

"Observăm că fluxul de imigranţi este în continuare puternic acum la finalul anului încât, probabil, până marţi, poate chiar mai devreme, OIM estimează că un milion de persoane vor intra (pe continentul european)", a declarat Joel Millman, purtător de cuvânt al OIM.

Millman a adăugat că numărul celor care au ajuns în Europa în 2015 este de patru ori mai mare decât numărul înregistrat în 2014.

"Vrem să subliniem, de asemenea, că aceste fluxuri masive în decembrie în Mediterană se dovedesc a fi exact cum ne aşteptăm să fie - foarte letale", a avertizat Millman.

În Marea Egee, din estul Mării Mediterane, unde sunt efectuate cele mai multe rute către continentul european, 706 persoane au murit înecate în cursul acestui an, potrivit OIM. Numai din data de 16 octombrie, s-au înregistrat 422 de decese, în medie, şapte decese pe zi, a specificat Millman.

"În mod evident, este destul de alarmant şi nu aşteptăm o iarnă ca cea de anul trecut. Dar, din ce constatăm, putem vedea că fluxurile de imigranţi rămân consistente", a subliniat Millman.

Un număr record de 60 de milioane de persoane care au fost forţate să emigreze din zone de conflict a fost înregistrat în cursul acestui an, cele mai multe provenind din Siria, care se confruntă cu un război civil, şi din alte state afectate de conflicte armate, a anunţat, vineri, ONU.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici