CRIZA IMIGRANŢILOR: Cel puţin două fete au murit într-un naufragiu, în Marea Mediterană

Cel puţin două fete au murit înecate în Marea Mediterană în urma naufragiului unei ambarcaţiuni improvizate în care se aflau imigranţi care încercau să ajungă în Grecia din Turcia, potrivit agenţiei de presă proguvernamentale turce Anatolia, relatează Le Figaro în ediţia online.

136 afișări
Imaginea articolului CRIZA IMIGRANŢILOR: Cel puţin două fete au murit într-un naufragiu, în Marea Mediterană

CRIZA IMIGRANŢILOR: Cel puţin două fete au murit într-un naufragiu, în Marea Mediterană

Ambarcaţiunea în care se aflau cele două victime, cu vârste de 7, respectiv 11 ani, s-a scufundat în largul insulei greceşti Kastellorizo din Marea Mediterană, 18 naufragiaţi fiind salvaţi şi alţi trei fiind încă dispăruţi, potrivit agenţiei Anatolia.

Barca a părăsit malul turc în noaptea de luni spre marţi, plecând din apropiere de staţiunea balneară Kas, situată în provincia Antalya.

Miercurea trecută, cel puţin 11 persoane, inclusiv cinci copii, au decedat, după ce ambarcaţiunea din lemn în care se aflau, care avea peste 50 de oameni la bord, s-a scufundat în largul insulei greceşti Farmakonisi. În Marea Egee, cel puţin şase copii s-au înecat marţea trecută, după scufundarea unei ambarcaţiuni cu imigranţi care se deplasa din Turcia spre Grecia.

De la începutul anului, peste 650.000 de imigranţi au plecat în călătorii pe mare din Turcia pentru a ajunge pe insulele Greciei, potrivit ONU.

Peste 3.500 de persoane au murit anul acesta în tentativa de a traversa Marea Mediterană pentru a ajunge în Uniunea Europeană. Conform Agenţiei ONU pentru Refugiaţi, un sfert dintre victime erau copii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici