Osama ben Laden într-un mesaj înainte de uciderea sa: Nu va fi securitate în SUA fără securitate în Palestina

Fondatorul al-Qaida, Osama ben Laden, a avertizat că nu va fi securitate în Statele Unite fără "securitate în Palestina", într-un mesaj audio înregistrat înainte de eliminarea sa de un comando american în Pakistan şi publicat duminică pe un site islamist.

1368 afișări
Imaginea articolului Osama ben Laden într-un mesaj înainte de uciderea sa: Nu va fi securitate în SUA fără securitate în Palestina

Osama ben Laden într-un mesaj înainte de uciderea sa: Nu va fi securitate în SUA fără securitate în Palestina (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În mesajul său adresat preşedintelui american, Barack Obama, Osama ben Laden avertizează că "America nu va putea visa la securitate până când nu vom trăi această securitate în Palestina".

"Este nedrept ca voi să trăiţi în pace în timp ce fraţii noştri (din Fâşia) Gaza trăiesc în deznădejde. Prin urmare şi cu voinţa lui Allah, atacurile noastre împotriva voastră vor continua cât timp va continua sprijinul vostru pentru israelieni", a adăugat el, în această scurtă înregistrare.

Fondatorul al-Qaida a precizat că a vrut să adreseze Statelor Unite un mesaj prin intermediul nigerianului Umar Faruk Abdulmutallab, autorul atentatului eşuat de la 25 decembrie 2009 asupra unui avion de linie american, după cel de la 11 septembrie 2001, care s-a soldat cu aproximativ 3.000 de morţi.

"Dacă mesajele care v-au fost adresate erau posibile prin intermediul cuvintelor, nu am fi recurs la avioane pentru a vi le adresa", a pecizat el.

"Astfel, mesajul pe care am vrut să vi-l transmitem prin avionul eroului, combatantul Umar Faruk, Allah fie cu el, confirmă un mesaj precedent care v-a fost transmis de eroii noştri de la 11 septembrie", a adăugat el.

Înregistrarea sonoră, care a fost publicată pe site-ul islamist Shamikh1.net, are o durată de 1,02 minute.

Inamicul public numărul unu al Statelor Unite după atentatele de la 11 septembrie 2001, Osama ben Laden a fost ucis în urmă cu o săptămână, în cursul unei operaţiuni a unui comando american împotriva reşedinţei acestuia din Abbottabad, Pakistan.

Confirmând moartea sa într-un comunicat postat online vineri, al-Qaida a anunţat difuzarea "în curând" a unui mesaj audio al lui Osama ben Laden, înregistrat cu o săptămână înainte de moartea sa. Reţeaua precizase că acesta va fi consacrat revoltelor din lumea arabă care au provocat înlăturarea de la putere a preşedinţilor tunisian şi egiptean şi care continuă să afecteze alte ţări, precum Libia, Siria şi Yemen.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici