Palestinienii au devenit membri cu drepturi depline ai UNESCO

Palestinienii au devenit luni membri cu drepturi depline ai UNESCO, în urma votului de la Paris al statelor membre ale acestei agenţii ONU.

206 afișări
Imaginea articolului Palestinienii au devenit membri cu drepturi depline ai UNESCO

Palestinienii au devenit membri cu drepturi depline ai UNESCO (Imagine: Mediafax Foto)

"Conferinţa Generală (care reuneşte toate statele membre) hotărăşte admiterea Palestinei ca membru al UNESCO", se arată în rezoluţia adoptată cu 107 voturi "pentru", 52 de abţineri şi 14 voturi "împotrivă".

"Acest vot va permite ştergerea unei părţi infime a nedreptăţii cauzate poporului palestinian", a declarat Ryiad al-Malki, ministrul de Externe al Autorităţii Palestiniene (PA), în cadrul Conferinţei Generale.

Statele Unite, Germania şi Canada au votat împotrivă, în timp ce Italia şi Marea Britanie s-au abţinut.

Aproape toate ţările arabe, africane şi latino-americane s-au pronunţat pentru aderare.

Franţa, care a exprimat rezerve serioase asupra demersului palestinian la UNESCO, a sfârşit prin a vota pentru aderare.

"Aderarea Palestinei ridică numărul stateor membre UNESCO la 195", a precizat agenţia ONU într-un comunicat publicat imediat după vot.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici