Palestinienii cer ONU o forţă internaţională de protecţie, pentru a ajuta la calmarea violenţelor

Palestinienii doresc ca ONU să examineze posibilitatea de a mobiliza o forţă internaţională de protecţie în Ierusalimul de Est, pentru a ajuta la calmarea violenţelor, a declarat miercuri reprezentantul palestinian la ONU Riyad Mansour, relatează AFP în pagina electronică.

484 afișări
Imaginea articolului Palestinienii cer ONU o forţă internaţională de protecţie, pentru a ajuta la calmarea violenţelor

Palestinienii cer ONU o forţă internaţională de protecţie, pentru a ajuta la calmarea violenţelor

Această propunere urmează să fie inclusă într-un proiect de rezoluţie ce urmează să fie prezentat de către ţări arabe.

Aceste ţări arabe urmează să se întâlnească joi pentru a decide dacă să ceară o sesiune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU pe tema tensiunilor tot mai puternice din Cisiordania şi de la Ierusalim. O reuniune ordinară a Consiliului dedicată problemelor din Orientul Mijlociu este prevăzută săptămâna viitoare.

Proiectul de rezoluţie va cere retragerea forţelor de securitate israeliene din zonele de confruntare şi mobilizarea unei forţe de protecţie în zona Moscheei al-Aqsa, la Ierusalim.

"Noi credem că observatori sau o forţă internaţională este necesar să fie mobilizaţi acolo pentru a garanta că statu-quoul va continua şi pentru protejarea palestinienilor care vor să se roage", a declarat Mansour pentru presă la New York.

"Situaţia impune ca necesară o protecţie pentru poporul nostru în teritoriile ocupate, începând cu Vechiul Oraş Ierusalim şi Moscheea al-Aqsa", a subliniat Mansour.

Biroul pentru Afaceri Juridice al ONU, a spus el, a elaborat un document de 44 de pagini care detaliază opţiunile în vederea protecţiei palestinienilor, dar este necesar să-l examineze şi Consiliul de Securitate.

Israelul a instalat miercuri posturi de control în jurul Ierusalimului de Est, în cadrul unei serii de măsuri menite să oprească un val de atentate comise, în mare parte, de persoane care provin din această parte palestiniană a oraşului.

Secretarul general al ONU Ban Ki-moon a avertizat marţi că Israelul recurge "aparent excesiv" la forţă împotriva palestinienilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici