Palestinienii îl acuză pe Benjamin Netanyahu de "manipulare grosieră"

O membră a Organizaţiei pentru Eliberarea Palestinei (OEP) l-a acuzat luni seara pe premierul israelian Benjamin Netanyahu de "manipulare grosieră a faptelor" în discursul pe care l-a susţinut la ONU şi în care a comparat mişcarea palestiniană Hamas cu gruparea jihadistă Stat Islamic.

165 afișări
Imaginea articolului Palestinienii îl acuză pe Benjamin Netanyahu de "manipulare grosieră"

Palestinienii îl acuză pe Benjamin Netanyahu de "manipulare grosieră" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Prin intermediul acestui discurs, Benjamin Netanyahu a încercat să înşele audienţa folosind un limbaj de ură, calomnios şi perfid", a apreciat Hanan Ashrawi, în contextul în care, de mai multe săptămâni, Netanyahu compară gruparea extremistă Stat Islamic, care desfăşoară operaţiuni în Irak şi Siria, cu mişcarea palestiniană Hamas, care controlează Fâşia Gaza, în vederea justificării ofensivei lansate în vară de statul evreu împotriva enclavei palestiniene.

Netanyahu a "pierdut simţul realităţii refuzând să recunoască ocupaţia (israeliană), masacrele şi crimele sale de război", a adăugat Ashrawi, în contextul în care palestinienii au început o campanie diplomatică la ONU pentru obţinerea unei rezoluţii care solicită încheierea ocupaţiei israeliene şi crearea unui stat palestinian în frontierele de la 1967.

"Lupta împotriva islamului militant este indivizibilă (...). Acesta este motivul pentru care lupta Israelului contra Hamas nu este doar lupta noastră. Este şi lupta voastră", a declarat luni seara premierul israelian de la tribuna ONU.

Vineri, de la aceeaşi tribună, preşedintele palestinian Mahmoud Abbas a denunţat un "genocid" şi o politică israeliană de "apartheid" împotriva palestinienilor.

Ofensiva din vară a Israelului împotriva Fâşiei Gaza s-a soldat cu aproape 2.200 de morţi de partea palestiniană, majoritatea civili, şi peste 70 de partea israeliană, aproape toţi militari.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici