Papa Benedict al XVI-lea face o vizită în Marea Britanie în septembrie

Vaticanul a confirmat oficial luni vizita Papei Benedict al XVI-lea în perioada 16-19 septembrie în Marea Britanie, "ca răspuns la invitaţia" reginei Elisabeta a II-a, liderul Bisericii Anglicane, şi a episcopilor Angliei, Ţării Galilor şi Scoţiei.

42 afișări
Imaginea articolului Papa Benedict al XVI-lea face o vizită în Marea Britanie în septembrie

Papa Benedict al XVI-lea face o vizită în Marea Britanie în septembrie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În cursul acestei călătorii, prima a lui Benedict al XVI-lea în Marea Britanie, Papa va face o vizită reginei în palatul său Holyroodhouse, din Edinburgh (Scoţia) şi va celebra o slujbă la Glasgow, a anunţat părintele Federico Lombardi, purtător de cuvânt al Vaticanului, într-un comunicat.

La Londra, Papa se va întâlni cu "reprezentanţi ai lumii politice, culturale şi economice" la Westminster Hall, va participa la o celebrare ecumenică în abaţia Westminster şi la o ceremonie de rugăciune în Hyde Park.

Papa va conduce şi ceremonia de beatificare a cardinalului John Henry Newman, teolog şi pedagog al secolului al XIX-lea, la Birmingham.

Această vizită, anunţată din luna martie de autorităţile britanice, a provocat deja reacţii indignate în Marea Britanie.

Reverendul Ian Paisley, figură istorică a protestantismului radical în Irlanda de Nord, a apreciat că invitaţia Papei Benedict al XVI-lea în Marea Britanie este o "eroare" şi i-a calificat drept "anticrişti" pe preoţii vinovaţi de comiterea de abuzuri sexuale asupra unor copii.

Doi militanţi britanici în favoarea ateismului au cerut arestarea Papei în timpul vizitei acestuia, pentru "crime împotriva umanităţii", după acuzaţiile potrivit cărora el ar fi acoperit acţiunile unor preoţi pedofili.

Vaticanul a fost criticat şi pentru că a creat, în octombrie 2009, o structură specială pentru a-i primi pe "disidenţii anglicani" care doresc să se convertească la catolicism.

Aceasta ar fi a doua oară când un Papă merge în Marea Britanie, după ce regele Henric al VIII-ea s-a separat de Roma şi de catolicism în urmă cu cinci secole, înfiinţând Biserica Anglicană.

Prima vizită, efectuată de Papa Ioan Paul al II-lea în 1982, a avut un impact considerabil.

Marea Britanie numără 4,2 milioane de catolici, dintr-o populaţie de aproximativ 61 de milioane de locuitori.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici