Papa Francisc a fost invitat să vorbească în Congresul american

Preşedintele Camerei Reprezentanţilor, republicanul John Boehner, l-a invitat joi pe Papa Francisc să vorbească în Congresul american.

123 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc a fost invitat să vorbească în Congresul american

Papa Francisc (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Dacă va accepta această invitaţie oficială, Papa Francisc - care a celebrat joi prima aniversare de la alegerea sa - va deveni primul Suveran Pontif care a luat cuvântul în Congresul american, potrivit unui consilier al lui John Boehner.

"Papa Francisc a inspirat milioane de americani", a salutat într-un comunicat republicanul. "Îndemnurile sale neîncetate pentru protejarea celor mai vulnerabili dintre noi (...) au trezit inimi de pe toate continentele", adaugă comunicatul.

Potrivit presei americane, Papa argentinian speră să ajungă în Statele Unite în 2015.

Liderul opoziţiei democrate din Cameră, Nancy Pelosi, care a asistat anul trecut la inaugurarea pontificatului Papei Francisc, a salutat această invitaţie.

Un sfert dintre cetăţenii Statelor Unite sunt catolici, adică aproximativ 78 de milioane de persoane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici