Papa Francisc aduce un omagiu Gărzii elveţiene şi le cere membrilor săi să fie amabili

Papa Francisc a adus un omagiu, luni, "profesionalismului" gărzilor elveţiene, cerându-le să afişeze o expresie veselă atunci când sunt de gardă, ceea ce contează la fel de mult pentru persoanele care sunt în trecere, pentru angajaţii Vaticanului, dar şi pentru el însuşi.

253 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc aduce un omagiu Gărzii elveţiene şi le cere membrilor săi să fie amabili

Papa Francisc (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"În timpul sejurului vostru la Roma, sunteţi chemaţi să vă arătaţi credinţa cu bucurie şi prin amabilitatea afişată de figura voastră: acest lucru este important pentru persoanele care trec din Cetatea Vaticanului. Dar este la fel de important pentru cei care lucrează pentru Sfântul Scaun şi este important şi pentru mine!", a declarat Papa argentinian.

Francisc a "adus un omagiu serviciului generos şi preţios al gărzilor elveţiene aflate în serviciul Papei şi al Bisericii". "În fiecare zi, pot avea personal experienţa devotamentului, profesionalismului şi dragostei cu care vă desfăşuraţi activităţile", le-a mărturisit el, primindu-i în Sala Clementină.

Gărzile elveţiene sunt în măsură să "respire aici, la Roma, catolicitatea Bisericii", a remarcat el.

Anterior, în biblioteca apartamentelor pontificale, preşedintele Confederaţiei elveţiene, Ueli Maurer, a fost primit timp de 20 de minute pentru prima dată de Papă.

Aproximativ 39 la sută dintre elveţieni sunt de confesiune catolică, iar 31 la sută sunt protestanţi. Bisericile au traversat aici numeroase curente contestatare.

Maurer urmează să asiste în cursul serii la depunerea jurământului a 35 de noi gărzi elveţiene în curtea Sfântul Damas.

Papa va fi reprezentat la această ceremonie de arhiepiscopul italian Angelo Becciu, numărul trei în ierarhia Vaticanului. El s-a întâlnit deja informal cu mai mulţi membri ai gărzii, veniţi să asiste la una dintre slujbele pe care el le oficiază zilnic.

Ca în fiecare an, ceremonia a avut loc în ziua comemorării rezistenţei gărzilor elveţiene pentru apărarea Papei Clement al VII-lea (1523-1534), în timpul devastării Romei de către trupele lui Carol Quintul, la 6 mai 1527.

Pentru a intra în Garda elveţiană, trebuie să ai cel puţin 30 de ani, să ai o stare de sănătate bună, un cazier judiciar fără pată, o înălţime de cel puţin 1,74 metri, să fii celibatar şi să fi absolvit şcoala de recruţi a armatei elveţiene. Gărzile se angajează pentru o durată de minim doi ani.

Garda elveţiană garantează protecţia imediată a Papei Francisc, controlând intrările în Cetatea Vaticanului şi surpaveghind palatul apostolic. Membrii săi trebuie să asigure paza reşedinţei Sfânta Marta, unde locuieşte în continuare Jorge Bergoglio, care nu s-a mutut în apartamentele pontificale prevăzute pentru el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici