Papa Francisc şi-a exprimat apropierea faţă de victimele cutremurului din Iran: Să ne rugăm pentru aceşti fraţi şi aceste surori

Papa Francisc şi-a exprimat miercuri, la finalul audienţei generale, în Piaţa Sfântul Petru, "apropierea" faţă de victimele cutremurului ce a afectat marţi sudul Iranului.

288 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc şi-a exprimat apropierea faţă de victimele cutremurului din Iran: Să ne rugăm pentru aceşti fraţi şi aceste surori

Papa Francisc (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Să ne rugăm pentru aceşti fraţi şi aceste surori din Iran", a spus el, exprimându-şi "apropierea faţă de populaţiile afectate de această calamitate".

Înaintea audienţei, Papa argentinian a efectuat un tur al pieţei, la bordul unui papamobil descoperit.

Papii obişnuiesc ca la sfârşitul audienţelor generale să îşi exprime solidaritatea şi cer credincioşilor să se roage pentru victimele catastrofelor naturale.

O zonă rurală din sudul Iranului a fost afectată grav, marţi, de un cutremur în care au murit peste 40 de persoane, iar alte sute de persoane au fost rănite. Aproximativ 800 de case au fost distruse de cutremurul cu magnitudinea 6,1, al cărui epicentru s-a aflat la aproximativ 89 de kilometri sus-est de oraşul Bandar Boushehr.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici