Papa Francisc cere Bisericii Catolice o nouă abordare faţă de copiii cu părinţi de acelaşi sex

Papa Francisc a cerut o reexaminare a comportamentului Bisericii Catolice faţă de copiii cuplurilor de acelaşi sex şi cuplurilor divorţate, avertizând împotriva unei atitudini care ar însemna "inocularea unui vaccin împotriva credinţei".

1302 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc cere Bisericii Catolice o nouă abordare faţă de copiii cu părinţi de acelaşi sex

Papa Francisc (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Din punctul de vedere al educaţiei, căsătoriile între persoane de acelaşi sex lansează provocări pe care uneori ne este greu să le înţelegem", a declarat Papa Francisc într-un discurs susţinut în faţa membrilor Uniunii Internaţionale a Superiorilor Generali, pronunţat în noiembrie, din care au fost publicate fragmente pe site-uri ale unor publicaţii italiene abia sâmbătă.

"Numărul de copii şcolarizaţi ai căror părinţi s-au despărţit este foarte mare", a continuat el, adăugând că structura familiei este pe cale să se schimbe.

"Îmi amintesc un caz al unei fetiţe triste, care i-a mărturisit învăţătoarei ei că «prietena mamei mele nu mă iubeşte»", a spus Papa, citat de presă.

Francisc a apreciat că cei însărcinaţi cu educaţia este necesar să se întrebe "cum să înveţe despre Cristos o generaţie în transformare".

"Este necesar să avem grijă să nu le inoculăm un vaccin împotriva credinţei", a subliniat el.

În pofida faptului că Biserica se află în conflict cu lesbienele, gay-i, bisexualii şi comunitatea trasgender pe tema căsătoriei între persoane de acelaşi sex şi homosexualităţii, încercările de deschidere din partea Papei Francisc au fost apreciate.

În iulie, el a schiţat un gest în direcţia gay-ilor, declarând că "dacă cineva este gay şi îl caută pe Dumnezeu cu sinceritate, cine sunt eu să îl judec?".

În decembrie, revista americană The Advocate, dedicată homosexualităţii, l-a desemnat pe conducătorul Bisericii Catolice "cea mai influentă persoană din 2013 în privinţa vieţii (membrilor comunităţii) LGBT (lesbiene, gay, bisexuali şi transsexuali)".

Papa a convocat o Adunare Extraordinară a episcopilor anul viitor, pentru a discuta despre poziţia Bisericii faţă de familie şi care urmează să abordeze, între altele, problemele persoanelor divorţate recăsătorite şi copiilor cu părinţi divorţaţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici