Papa Francisc denunţă folosirea telefoanelor mobile în timpul slujbelor religioase: În Sfânta Liturghie se spune: "Sus să avem inimile", nu "sus să avem telefoanele pentru a face fotografii"

Papa Francisc s-a declarat întristat de faptul că multe persoane vin la slujbele religioase ca la spectacole şi folosesc telefoanele mobile, inclusiv preoţi şi episcopi, recomandându-le credincioşilor să se roage şi aibă asupra lor Biblii.

608 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc denunţă folosirea telefoanelor mobile în timpul slujbelor religioase: În Sfânta Liturghie se spune: "Sus să avem inimile", nu "sus să avem telefoanele pentru a face fotografii"

Papa Francisc denunţă folosirea telefoanelor mobile în timpul slujbelor religioase: În Sfânta Liturghie se spune: ”Sus să avem inimile”, nu ”sus să avem telefoanele pentru a face fotografii”

"Slujbele religioase nu sunt spectacole. Mă întristează mult când oficiez slujbe în Basilica (Sfântul Petru -n.red.) sau în Piaţa (Sfântul Petru -n.red.) şi văd atât de multe telefoane ridicate. Nu sunt doar credincioşi de rând, ci şi preoţi şi episcopi. În Sfânta Liturghie se spune: «Sus să avem inimile», nu «sus să avem telefoanele»", a declarat Papa Francisc, potrivit site-ului publicaţiei In Terris.

"Sfânta Liturghie este o mare taină în care străluceşte dragostea lui Dumnezeu. Mulţi îmi spun: «Părinte, Slujba este plictisitoare». Eu le răspund: «Este Dumnezeu plictisitor?». Îmi dau replica: «Nu, preoţii». Dacă aici, în această Piaţă, ar veni cineva important, toată lumea ar merge acolo. De ce nu îi acordăm aceeaşi importanţă lui Dumnezeu?!"

"Sfânta Liturghie este sufletul Bisericii. Înţelegerea acestui lucru este fundamentală pentru a trăi din ce în ce mai intens relaţiile noastre cu Dumnezeu", a subliniat Papa Francisc.

La finalul predicii, Papa Francisc a reiterat îndemnul privind evitarea folosirii telefoanelor mobile în timpul slujbelor religioase, recomandându-le credincioşilor să aibă asupra lor exemplare ale Bibliei.

"În Sfânta Liturghie se spune: «Sus să avem inimile», nu «sus să avem telefoanele pentru a face fotografii». Nu. Este un lucru urât! Mă întristează să văd telefoanele ridicate, nu doar de credincioşii de rând, ci şi de unii preoţi şi episcopi. Dar vă rog, gata! Liturghia nu este spectacol, este o întâlnire cu Patimile şi Învierea lui Hristos. De aceea spune preotul «sus să avem inimile». Să reţineţi: fără telefoane", a subliniat Suveranul Pontif.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici