Papa Francisc îndeamnă la respectarea drepturilor omului în Sri Lanka, la sosirea în ţară

Papa Francisc a îndemnat marţi la "respectarea drepturilor omului" şi la "căutarea adevărului" în Sri Lanka, o ţară devastată timp de decenii de un război civil, la sosirea sa într-o vizită de două zile.

166 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc îndeamnă la respectarea drepturilor omului în Sri Lanka, la sosirea în ţară

Papa Francisc îndeamnă la respectarea drepturilor omului în Sri Lanka, la sosirea în ţară (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Procesul de vindecare cere includerea căutării adevărului", a declarat el pe aeroportul din Colombo, în această ţară în care întârzie să se cicatrizeze rănile conflictului dintre armată şi rebeliunea separatistă tamulă, înfrântă în 2009.

"Toţi membrii societăţii trebuie să acţioneze împreună, toţi trebuie să aibă o voce. Toţi trebuie să fie liberi să-şi exprime preocupările, nevoile, aspiraţiile şi fricile", a continuat Papa.

Francisc a subliniat că reconstrucţia ţării implică respectarea drepturilor omului, un subiect extrem de sensibil în Sri Lanka, ai cărei lideri au refuzat să coopereze în ancheta ONU asupra acuzaţiilor de crime de război comise asupra civililor la sfârşitul conflictului.

"Marea operă a reconcilierii trebuie să includă îmbunătăţirea infrastructurilor şi să asigure nevoile materiale, dar, şi mai important, ea trebuie să promoveze demnitatea umană, respectarea drepturilor omului şi integrarea deplină a tuturor membrilor societăţii", a declarat el.

Papa a fost primit pe aeroportul din Colombo de către noul preşedinte Maithripala Sirisena, care tocmai a preluat funcţia şi care a promis o anchetă independentă asupra acestor acuzaţii de crime de război ce ar fi fost comise în mandatul predecesorului său Mahinda Rajapakse.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici