Papa Francisc îndeamnă Statele Unite să renunţe la aplicarea pedepsei capitale

Papa Francisc a criticat, în primul discurs rostit de un şef al Bisericii Catolice în Congresul Statelor Unite, aplicarea pedepsei cu moartea şi comerţul cu armament, îndemnând liderii americani să accepte mai mulţi imigranţi.

518 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc îndeamnă Statele Unite să renunţe la aplicarea pedepsei capitale

Papa Francisc îndeamnă Statele Unite să renunţe la aplicarea pedepsei capitale (Imagine: Captura Video)

Papa Francisc a profitat de ocazie pentru a reitera apelul privind abolirea pedepsei cu moartea în Statele Unite.

"Sunt convins că aceasta este cea mai bună cale: dat fiind că fiecare viaţă este sacră, orice persoană umană este înzestrată cu o demnitate inalienabilă, iar societatea poate doar să beneficieze de pe urma reabilitării persoanelor condamnate pentru crime", a declarat Papa Francisc în Congresul Statelor Unite.

"Avem responsabilitatea de a proteja viaţa umană în toate stadiile de dezvoltare", a adăugat şeful Bisericii Catolice, reiterând opoziţia faţă de avort.

Suvernaul Pontif a evidenţiat susţinerea pentru "căsătoria tradiţională" şi a criticat Statele Unite pentru comerţul cu armament.

Francisc, primul papă care rosteşte un discurs în Congresul Statelor Unite, a fost aplaudat la venire, dar a stârnit reacţii diverse după discursul de joi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici