Papa Francisc l-a citat pe Buddha într-un discurs

Numindu-se pe sine unul dintre "umilii moştenitori" ai şcolilor antice de înţelepciune şi citându-l pe Buddha, Papa Francisc a îndemnat duminică toate religiile să trăiască în armonie şi să evite fundamentalismul ideologic care alimentează violenţa, relatează Reuters.

887 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc l-a citat pe Buddha într-un discurs

Papa Francisc l-a citat pe Buddha într-un discurs

Numindu-se pe sine unul dintre "umilii moştenitori" ai şcolilor antice de înţelepciune şi citându-l pe Buddha, Papa Francisc a îndemnat duminică toate religiile să trăiască în armonie şi să evite fundamentalismul ideologic care alimentează violenţa.

Francisc a luat cuvântul la o întâlnire interreligioasă în capitala Mongoliei şi a împărţit scena cu alţi 10 lideri - tipul de adunare pentru care criticii conservatori ai lui Francisc l-au atacat în trecut.

Mongolia se învecinează cu China, iar papa a folosit călătoria pentru a trimite un mesaj aparent către Beijing, care a avut relaţii dificile cu Vaticanul, că guvernele nu au de ce să se teamă de Biserica Catolică, deoarece aceasta nu are o agendă politică.

De când a început călătoria, Francisc a lăudat libertatea religioasă din Mongolia.

Francisc a citat dintr-o scriere a lui Buddha care spune că "înţeleptul se bucură în a dărui", menţionând că este similar cu afirmaţia lui Iisus "Este mai binecuvântat să dai decât să primeşti".

Catolicii conservatori l-au criticat pe papă pentru că a participat la astfel de întâlniri, numindu-le "un supermarket al religiilor" care diminuează statutul Bisericii Catolice.

Dar papa a repetat duminică că acordă o mare importanţă "dialogului ecumenic, interreligios şi cultural". 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici