Papa Francisc le-a cerut filipinezilor să fie "misionarii în Asia" ai Bisericii Catolice

Papa Francisc le-a cerut duminică filipinezilor, în cadrul ultimei sale slujbe organizate la Manila, în faţa câtorva milioane de catolici, să fie "misionarii" din Asia, unde Biserica Catolică reprezintă 3,2% din populaţie.

174 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc le-a cerut filipinezilor să fie "misionarii în Asia" ai Bisericii Catolice

Papa Francisc (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Papa a adus un omagiu, în predica sa, figurii venerate în Filipine a Santo Nino - Pruncul Isus. "Fie ca Pruncul Isus să continue să-i binecuvânteze pe filipinezi şi să-i susţină pe creştinii din această mare naţiune în vocaţia lor de a fi martori şi misionari ai bucuriei Evangheliei, în Asia şi peste tot în lume", a spus el.

"Filipinele sunt principala ţară din Asia. Este un dar de la Dumnezeu, o binecuvântare! Dar este şi o vocaţie! Flipinezii sunt chemaţi să fie misionari ai credinţei în Asia", a îndemnat el.

Potrivit cardinalului din Manila Luis Antonio Tagle, Papa Francisc i-a mărturisit în timpul călătoriei că el vede "Asia ca pe viitorul Bisericii".

Francisc ar dori dezvoltarea creştinismului în China.

În această ultimă predică a turneului său triumfal, Papa a criticat corupţia, conformismul, risipa, ameninţările la adresa mediului şi, din nou în această călătorie, "atacurile insidioase" la adresa familiei.

Într-o prezentare foarte critică a societăţii contemporane, Francisc a apreciat că "omul a desfigurat frumuseţea naturii". "El a distrus, de asemenea, unitatea şi frumuseţea familiei noastre umane, creând structuri sociale care întreţin sărăcia, ignoranţa şi corupţia", a continuat Papa.

El a denunţat "marea ameninţare în planul lui Dumnezeu asupra noastră", care vine "din minciuna căreia părinte-i este demonul". Acesta "îşi ascunde adesea capcanele în spatele aparenţelor sofisticării, atracţiei de a fi «modern», «ca toată lumea». El ne distrage prin iluzia plăcerilor efemere, petreceri superficiale ale timpului. Iar noi irosim, atunci, darul lui Dumnezeu folosind gadgeturi", a avertizat el.

Francisc a subliniat "importanţa protejării familiilor noastre". "Din nefericire, familia are mare nevoie să fie protejată de atacurile insidioase şi programele contrare a tot ceea ce noi considerăm adevărat şi sacru, tot ceea ce există mai frumos şi mai nobil în cultura noastră", a continuat el, referindu-se la legislaţia privind avortul, eutanasia, boietica şi căsătoria între persoane de acelaşi sex.

"Ar trebui să privim fiecare copil ca pe un dar ce trebuie primit, preţuit şi protejat. Şi ar trebui să avem grijă de tineretul nostru, nepermiţând să-i fie furată speranţa şi să fie condamnat să trăiască în stradă", a subliniat el, revenind asupra dramei copiilor străzii pe care a denunţat-o duminică dimineaţa.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici