Papa Francisc pledează pentru garanţii juridice de protejare a fătului din momentul concepţiei

Papa Francisc a solicitat, în predica de duminică, oferirea de garanţii juridice pentru protejarea fătului încă din momentul concepţiei, relansând o temă sensibilă de bioetică.

228 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc pledează pentru garanţii juridice de protejare a fătului din momentul concepţiei

Papa Francisc pledează pentru garanţii juridice de protejare a fătului din momentul concepţiei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Fac apel va menţinerea vie a atenţiei tuturor pe o temă de o importanţă majoră - cea a respectării vieţii umane încă din momentul concepţiei", a declarat Papa Francisc, potrivit agenţiei AGI, în predica rostită în Piaţa Sfântul Petru de la Vatican.

Este prima temă sensibilă pe care Papa Francisc o propune după ce a devenit şef al Bisericii Catolice.

Suveranul Pontif a reamintit că, zilele acestea, numeroase parohii italiene colectează semnături pentru garantarea protecţiei juridice fătului, în cadrul iniţiativei europene "Unul ca noi".

"Viaţa umană trebuie protejată din primul moment al existenţei", a insistat Suveranul Pontif.

Doctrina morală catolică şi ortodoxă în materie de bioetică evidenţiază importanţa protejării vieţii fiinţelor umane încă din momentul concepţiei, acesta fiind considerat momentul începerii vieţii, condamnând mijloacele contraceptive şi avortul. Iniţiativa va fi contestată, cu siguranţă, de organizaţiile proavort.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici