Papa Francisc regretă "lipsa de curaj" a liderilor europeni pentru o soluţie de pace în Ucraina

Papa Francisc a deplâns, miercuri, în cursul unei vizite în Portugalia, "lipsa de curaj" a liderilor ţărilor europene în căutarea unei soluţii de pace pentru oprirea războiului dintre Rusia şi Ucraina.

452 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc regretă "lipsa de curaj" a liderilor europeni pentru o soluţie de pace în Ucraina

Papa Francisc regretă "lipsa de curaj" a liderilor europeni pentru o soluţie de pace în Ucraina

"Privind cu afecţiune la Europa şi la spiritul de dialog care o caracterizează, s-ar pune întrebarea: încotro se îndreaptă, dacă nu propune itinerare ale păcii, soluţii creative pentru a pune capăt războiului din Ucraina?", a declarat Papa Francisc, potrivit cotidianului Le Monde, în discursul rostit la Zilele Mondiale ale Tineretului, un eveniment aflat în curs în Lisabona.

De altfel, Suveranul Pontif i-a îndemnat pe liderii politici să se preocupe şi de conflictele militare din Orientul Mijlociu şi din Africa. "Navigăm pe oceanul istoriei în vremuri tumultoase şi resimţim lipsa de curaj pentru itinerare ale păcii. Lumea are nevoie de Europa, de adevărata Europă, are nevoie de rolul său de creator de punţi, de artizan al păcii în partea sa estică, dar şi în zona Mediteranei, în Africa şi în Orientul Mijlociu", a insistat Papa Francisc.

Rusia şi Ucraina nu poartă negocieri pentru oprirea conflictului militar. Statele Unite, Uniunea Europeană, statele membre UE, Marea Britanie şi alte naţiuni occidentale oferă armament Ucrainei, argumentând că trebuie obţinută o poziţie favorabilă, la un moment dat, pentru lansarea negocierilor de pace. Administraţia Volodimir Zelenski a condiţionat lansarea negocierilor de pace de retragerea în totalitate a trupelor ruse de pe teritoriul Ucrainei. La rândul său, Rusia susţine că este dispusă la negocieri de pace, dar cere Kievului să recunoască "noile realităţi teritoriale", o referire la teritoriile ocupate de forţele militare ruse. Occidentul acuză Moscova că nu manifestă în mod real disponibilitate pentru o soluţie negociată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici