Papa Francisc va efectua o vizită într-o zonă de conflict:„Vizita Papei este un mesaj de pace”

  • Papa Francisc va merge în Irak în perioada 5 - 8 martie 2021, a anunţat purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni.
987 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc va efectua o vizită într-o zonă de conflict:„Vizita Papei este un mesaj de pace”

Papa Francisc va merge în Irak

Matteo Bruni a spus că Papa Francisc a acceptat invitaţia Irakului şi a Bisericii Catolice locale, urmând să facă o călătorie apostolică în timpul căreia va vizita Bagdad, Irbil, Mosul şi Qaraqosh.

Programul detaliat al călătoriei „va fi publicat în timp util şi va ţine seama de evoluţia pandemiei”, a precizat el.

„Vizita Papei este un mesaj de pace”, a comentat guvernul de la Bagdad.

Va fi prima călătorie a Suveranului Pontif din ultimele 15 luni. În acest an, toate vizitele internaţionale au fost anulate din cauza pandemiei.

„Corriere della Sera” scrie că Papa Francisc se gândea de mai multă vreme să viziteze ţara devastată de ani de zile de război. Cel mai recent a vorbit despre acest lucru în iunie 2019: „Un gând insistent mă însoţeşte gândindu-mă la Irak ca să poată privi înainte prin participarea paşnică şi concertată la edificarea binelui comun a tuturor componentelor, inclusiv religioase, ale societăţii şi să nu cadă din nou în tensiunile care provin din conflictele niciodată stinse ale puterilor regionale”.

Pe 25 ianuarie a acestui an, l-a primit la Vatican pe preşedintele irakian Barham Salih. S-a vorbit despre „promovarea stabilităţii şi a procesului de reconstrucţie, încurajarea dialogului şi căutarea soluţiilor adecvate pentru cetăţeni”.

În special, Suveranul Pontif a insistat atunci asupra „importanţei păstrării prezenţei istorice a creştinilor” şi „necesităţii de a le garanta securitatea şi un loc în viitorul ţării”.

Primul papă care a vrut să meargă în Irak pe urmele patriarhului biblic Abraham a fost Ioan Paul al II-lea, dar vizita a fost amânată de autorităţile irakiene ale timpului şi nu s-a mai transformat în realitate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici