Papa, în Mongolia, se plânge de " Pământul devastat de nenumărate conflicte"

Papa Francisc a cerut sâmbătă liderilor să risipească "norii întunecaţi ai războiului", vorbind într-o ţară situată între două puteri mondiale - Rusia şi China. În Mongolia, Papa a criticat corupţia şi a cerut mai multe acţiuni pentru mediu.

477 afișări
Imaginea articolului Papa, în Mongolia, se plânge de " Pământul devastat de nenumărate conflicte"

Foto. AP News

Papa Francisc a cerut sâmbătă să se facă mai mult pentru a proteja mediul înconjurător şi a avertizat împotriva corupţiei, în timpul unei vizite fără precedent în Mongolia, o tânără democraţie fără ieşire la mare, situată între Rusia şi China, relatează AFP.

Sosit cu o zi înainte, Suveranul Pontif, în vârstă de 86 de ani, s-a întâlnit sâmbătă cu o comunitate catolică modestă, dar activă, din această ţară asiatică predominant budistă. În capitala Ulan Bator, Papa a fost întâmpinat pe un covor roşu, în faţa unei gărzi de onoare mongol în costume tradiţionale albastre, roşii şi galbene. "Viva il Papa!", a scandat o mulţime entuziastă.

Preşedintele Mongoliei, Ukhnaa Khurelsukh, l-a primit pe Papa în faţa unei impunătoare statui de bronz a lui Genghis Khan, în imensa piaţă Sukhbaatar, care găzduieşte inima puterii mongole.

Aducând un omagiu tradiţiei mongole de a trăi în armonie cu natura, Francisc a pledat pentru un "angajament urgent de a proteja Pământul".

Potrivit Reuters, Francisc, în vârstă de 86 de ani, a ajuns vineri în Mongolia şi s-a odihnit o zi pentru a se obişnui cu diferenţa de fus orar. Scopul principal a fost acela de a vizita mica comunitate catolică din Mongolia.

"Fie ca Cerul să facă ca astăzi, pe acest pământ devastat de nenumărate conflicte, să existe o renaştere, cu respectarea legilor internaţionale. Fie ca norii întunecaţi ai războiului să se risipească, măturaţi de dorinţa fermă a unei fraternităţi universale în care tensiunile să fie rezolvate prin întâlnire şi dialog, iar drepturile fundamentale ale tuturor oamenilor să fie garantate", a spus el.

Papa Francisc a trimis un emisar, cardinalul italian Matteo Zuppi, la Kiev, Washington şi Moscova pentru a discuta despre modalităţile de a pune capăt conflictului din Ucraina şi de a ajuta eforturile umanitare. Zuppi urmează să meargă în curând la Beijing.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici