Papa prelungeşte cu un an o consultare a catolicilor cu privire la viitorul Bisericii Catolice

Papa Francisc a decis să prelungească cu un an o consultare globală a catolicilor cu privire la viitorul Bisericii Catolice, pe fondul participării limitate şi a rezistenţei faţă de reformele sale, anunţă AP.

433 afișări
Imaginea articolului Papa prelungeşte cu un an o consultare a catolicilor cu privire la viitorul Bisericii Catolice

Papa prelungeşte cu un an o consultare a catolicilor cu privire la viitorul Bisericii Catolice

Duminică, Papa Francisc a anunţat că adunarea episcopilor planificată pentru 2023 va avea loc acum în două etape: o sesiune în octombrie 2023 şi o a doua în octombrie 2024.

Biroul Vaticanului care organizează întâlnirea a anunţat că decizia de a prelungi întregul proces cu încă un an ar „favoriza o reflecţie mai matură pentru binele mai mare al bisericii”.

În 2021, Papa Francisc a deschis în mod oficial un proces de consultare de doi ani pe tema unei structuri mai descentralizate a bisericii, în care laicii să aibă un rol mai mare. Procesul face parte din obiectivul pe termen lung al Papei de a face biserica mai incluzivă, mai participativă şi mai receptivă la problemele din lumea reală.

Ca parte a procesului, Vaticanul a cerut diecezelor, ordinelor religioase şi altor grupuri catolice să se angajeze în sesiuni locale de ascultare, astfel încât catolicii obişnuiţi să poată vorbi despre nevoile şi speranţele lor pentru biserică.

Dar mai multe dioceze şi conferinţe episcopale au raportat o participare scăzută.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici