Parchetul spaniol face apel în cazul convocării fiicei regelui Spaniei în faţa unui judecător

Parchetul spaniol a depus un recurs vineri împotriva convocării fiicei regelui Spaniei, prinţesa Cristina, în faţa unui judecător de instrucţie, în cadrul unei anchete pentru corupţie, cerând amânarea audierii din 27 aprilie.

143 afișări
Imaginea articolului Parchetul spaniol face apel în cazul convocării fiicei regelui Spaniei în faţa unui judecător

Juan Carlos şi prinţesa Cristina (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Parchetul anticorupţie, anunţând că urmează "principiul egalităţii în faţa legii", afirmă în recursul său că audierea "unei persoane pentru fapte care, a priori, nu prezintă caracter delictual, echivalează cel puţin cu un tratament discriminatoriu".

În aşteptarea examinării recursului, Parchetul cere tribunalului din Palma de Mallorca, din Baleare, ca audierea prinţesei "să fie suspendată".

Judecătorul Jose Castro, care conduce, începând din decembrie 2011, instrucţia ce îl vizează pe Iñaki Urdangarin, soţul Cristinei, cercetat pentru că, împreună cu un fost asociat, a deturnat fonduri publice în valoare de câteva milioane de euro, a deschis miercuri o anchetă împotriva prinţesei, afectând imaginea monarhiei spaniole.

Prinţesa Cristina, în vârstă de 47 de ani, a fost convocată să se prezinte pe 27 aprilie la Tribunalul din Palma de Mallorca, fiind suspectată că a "cooperat" cu soţul său, dar argumentele judecătorului de instrucţie au fost contestate imediat de către Parchet.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici