Pariul lui Xi Jinping: Putin va câştiga fără probleme alegerile de anul viitor din Rusia / "Sunt sigur că poporul rus îl va susţine puternic pe domnul preşedinte"

Preşedintele chinez Xi Jinping se află la Moscova unde se întâlneşte cu omologul rus Vladimir Putin. Xi Jinping, ce a obţinut un al treilea mandat la conducerea Chinei - un lucru ce a rupt tradiţia de predarea a puterii după două mandate, pare sigur că şi Putin va mai rămâne la putere ceva timp.

776 afișări
Imaginea articolului Pariul lui Xi Jinping: Putin va câştiga fără probleme alegerile de anul viitor din Rusia / "Sunt sigur că poporul rus îl va susţine puternic pe domnul preşedinte"

Pariul lui Xi Jinping: Putin va câştiga fără probleme alegerile de anul viitor din Rusia / "Sunt sigur că poporul rus îl va susţine puternic pe domnul preşedinte"

Xi Jinping şi-a exprimat încrederea "că ruşii îl vor susţine pe Vladimir Putin la alegerile prezidenţiale de anul viitor". Xi nu a făcut nicio referire la ceea ce se întâmplă cu oponenţii politici ai lui Putin.

"Ştiu că anul viitor vor avea loc alte alegeri prezidenţiale în ţara dumneavoastră", i-a spus Xi lui Putin la începutul discuţiilor de la Kremlin, a relatat agenţia de presă de stat TASS.

"Mulţumită conducerii dumneavoastră puternice, Rusia a făcut progrese semnificative în atingerea prosperităţii ... în ultimii ani. Sunt sigur că poporul rus îl va susţine puternic pe domnul preşedinte".

Putin, în vârstă de 70 de ani, este foarte probabil să candideze pentru un nou mandat anul viitor, în timp ce Xi, în vârstă de 69 de ani, tocmai şi-a asigurat un nou mandat prezidenţial în urmă cu mai puţin de două săptămâni, încălcând normele Partidului Comunist stabilite cu decenii în urmă.

Beijingul pune la îndoială şi punerea sub acuzare a lui Putin.

"CPI trebuie să adopte o poziţie obiectivă şi justă, să respecte imunitatea jurisdicţională a unui şef de stat în conformitate cu dreptul internaţional, să îşi exercite cu prudenţă mandatul în conformitate cu legea, să interpreteze şi să aplice dreptul internaţional cu bună credinţă şi să nu se angajeze în politizare sau să folosească standarde duble", a declarat luni purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Wang Wenbin.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici