Rachete de croazieră ruseşti distruse în explozia din Crimeea, afirmă Ucraina

Ministerul ucrainean al Apărării a declarat că o explozie produsă în oraşul Djankoi din Crimeea a distrus rachete de croazieră ruseşti destinate flotei Moscovei din Marea Neagră.

1612 afișări
Imaginea articolului Rachete de croazieră ruseşti distruse în explozia din Crimeea, afirmă Ucraina

Sursa foto: Profimedia

Anton Gerashchenko, consilier al Ministerului ucrainean de Interne, a difuzat imagini care, potrivit acestuia, ar fi arătat zona gării din oraş. Imaginile arătau o singură explozie puternică, urmată de o coloană de fum pe cer.

Nu a fost posibilă verificarea informaţiei, conform The Guardian.

"O explozie în oraşul Djankoi din nordul Crimeei ocupate temporar a distrus rachete de croazieră ruseşti Kalibr-KN în timp ce erau transportate pe calea ferată", a declarat principala direcţie de informaţii a Ministerului Apărării (SBU), notează şi Reuters/

SBU a precizat că rachetele, concepute pentru a fi lansate de pe navele de suprafaţă ale flotei ruse din Marea Neagră, au o rază de acţiune operaţională de peste 2.500 de kilometri pe uscat şi de 375 de kilometri pe mare.

Ihor Ivin, şeful administraţiei din Djankoi, instalat de ruşi, a spus că oraşul a fost atacat de drone, iar un bărbat de 33 de ani a suferit o rană de la o dronă doborâtă. Acesta a fost dus la spital.

TASS l-a citat pe Ivin, care a declarat la televiziunea Krym-24 că o casă, o şcoală şi un magazin alimentar au luat foc, iar reţeaua electrică a fost afectată.

Ucraina a organizat o serie de atacuri îndrăzneţe asupra unor obiective din Crimeea. În august anul trecut, rachete au distrus mai multe avioane de la o bază aeriană de pe coasta de sud-vest a peninsulei, iar autorităţile ucrainene au revendicat ulterior responsabilitatea pentru atac.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici