Parlamentul chinez a adoptat legea care oferă Partidului Comunist mai mult control asupra Guvernului

  • Parlamentul din China a adoptat o lege care acordă Partidului Comunist mai mult control asupra cabinetului.
  • Legea a fost aprobată cu majoritate zdrobitoare.
  • Zilele trecute, autorităţile chineze au anunţat anularea, pentru prima dată în ultimele trei decenii, a unei conferinţe de presă a premierului.
339 afișări
Imaginea articolului Parlamentul chinez a adoptat legea care oferă Partidului Comunist mai mult control asupra Guvernului

Parlamentul chinez a adoptat legea care oferă Partidului Comunist mai mult control asupra Guvernului

Legea a fost adoptată luni cu 2.883 de voturi pentru, 8 împotrivă şi 9 abţineri, în ultima zi a Congresului Naţional al Poporului de la Beijing, potrivit Reuters.

A fost cea mai recentă dintr-o serie de măsuri care au erodat autoritatea executivă a Consiliului de Stat, condus de premierul chinez Li Qiang.

Experţii juridici spun că modificarea Legii organice a Consiliului de Stat pentru prima dată din 1982 continuă tendinţa de a transfera mai multă putere de la stat în mâinile partidului.

Practic, guvernul va fi nevoit să implementeze cu fidelitate directivele partidului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici