Parlamentul francez adoptă definitiv reforma pensiilor

Parlamentul francez a adoptat definitiv reforma foarte contestată a pensiilor, după aprobarea textului în Adunarea Naţională, miercuri, în pofida unei vaste mişcări de protest.

20 afișări
Imaginea articolului Parlamentul francez adoptă definitiv reforma pensiilor

Preşedintele francez Nicolas Sarkozy (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Această aprobare a fost obţinută cu 336 de voturi pentru faţă de 233 împotrivă în Adunarea Naţională.

Cu o zi înainte, Senatul a confirmat votul pozitiv asupra reformei care creşte vârsta minimă de pensionare de la 60 la 62 de ani.

Cele două Camere ale Parlamentului francez au aprobat deja în primă lectură această reformă a preşedintelui Nicolas Sarkozy. Acest al doilea vot deschide calea către promulgarea legii, prevăzută pentru jumătatea lui noiembrie. Promulgarea textului de către preşedintele francez va permite punerea în aplicare a reformei.

Aceasta este însă foarte contestată de opoziţie şi sindicate, care au organizat mai multe greve şi manifestaţii încă din primăvară. O nouă zi de acţiune este prevăzută pentru joi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici