Parlamentul Turciei a ratificat un acord de reconciliere cu Israelul. Relaţiile dintre cele două state s-au deteriorat masiv în 2010

Parlamentul de la Ankara a ratificat un acord de reconciliere între Turcia şi Israel, prin care se pune capăt un perioade tensionate între cele două ţări şi deschide calea pentru restabilirea completă a relaţiilor diplomatice, notează The Associated Press.

1612 afișări
Imaginea articolului Parlamentul Turciei a ratificat un acord de reconciliere cu Israelul. Relaţiile dintre cele două state s-au deteriorat masiv în 2010

Parlamentul Turciei a ratificat un acord de reconciliere cu Israelul. Relaţiile dintre cele două state s-au deteriorat masiv în 2010

Acordul a fost aprobat sâmbătă dimineaţa de legislativul turc, înainte de intrarea în vacanţă pe perioada verii.

Relaţiile dintre cele două state aliate s-au deteriorat masiv în 2010, după un raid al forţelor militare israeliene asupra unui nave turceşti ce transporta ajutoare umanitare spre Fâşia Gaza şi care încerca să încalce blocada impusă de Israel în această zonă. În urma raidului au decedat zece activişti turci.

În conformitate cu termenii acordului de reconciliere, Israelul va plăti o "sumă forfetară" de 20 de milioane de dolari drept compensaţii victimelor.

Pe de altă parte, niciun cetăţean israelian nu va fi tras la răspundere din punct de vedere penal sau financiar pentru acest incident.

Acordul a fost deja aprobat de guvernul de la Tel Aviv.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici