Particule de plumb la Notre-Dame. Autorităţile sunt acuzate de neglijenţă

  • Catedrala Notre-Dame a pus viaţa oamenilor în pericol.
  • 400 de tone de plumb ar fi fost dispersate peste capitala Franţei, după incendiul din aprilie 2019.
  • Autorităţile franceze au fost acuzate de neglijenţă gravă din cauza pulberilor de plumb.
807 afișări
Imaginea articolului Particule de plumb la Notre-Dame. Autorităţile sunt acuzate de neglijenţă

Particule de plumb la Notre-Dame. Autorităţile sunt acuzate de neglijenţă

Au trecut doi ani de la incendiul care a tăiat din temelii Catedrala Notre-Dame din Paris. De atunci şi până azi, s-au derulat numai măsuri de securizare. Timp de mai multe luni, alpinişti, arheologi şi ingineri au curăţat, analizat şi au investigat bucăţile catedralei care a luat foc în 15 aprilie 2019.
 
Piaţa din faţa catedralei a fost închisă din nou publicului în luna mai, după ce au fost depistate concentraţii mari de particule de plumb. La câteva luni după incendiu, autorităţile au ordonat să fie curăţate şcolile din zonele din apropierea catedralei, 
iar femeile însărcinate care locuiau în apropiere au fost îndemnate să facă analize de sânge.
 
Două familii locale au intentat un proces împotriva autorităţior locale pe motiv că le-ar fi expus copiii la praf de plumb. Avocaţii familiilor împreună cu o asociaţie de sănătate şi un sindicat susţin că autorităţile au pus viaţa oamenilor în pericol prin faptul că nu au reacţionat şi nu au fost luate măsuri la timp. 
 
Trebuie menţionat că autoriţăţile franceze au mai fost date în judecate tot pentru problema nivelului de plumb. De asemenea, Anne Hidalgo, primarul oraşului, a fost trasă la răspundere de către directorii şcolii pentru că deşi a fost înştiinţată, nu a acţionat rapid.
 
O simulare efectuată în 2019 a arătat că particulele descoperite s-au răspândit până la 50 de km de catedrală. 
 
Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a promis că până în 2024 catedrala va fi reconstruită.
 
 
 
 
 
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici