Catedrala Notre Dame va putea fi vizitată din nou. Când vor fi gata lucrările

  • Catedrala Notre Dame se redeschide vizitatorilor şi credincioşilor din 2024.
  • După doi ani de consolidare, reconstrucţia Notre Dame poate începe în sfârşit.
  • Înainte de incendiu, catedrala primea 20 de milioane de turişti anual.
503 afișări
Imaginea articolului Catedrala Notre Dame va putea fi vizitată din nou. Când vor fi gata lucrările

Catedrala Notre Dame va putea fi vizitată din nou. Când vor fi gata lucrările

Anunţul a fost făcut la fix doi ani de la incendiul care a distrus fleşa şi acoperişul clădirii. Însoţit de miniştrii lui şi de şeful proiectului de reconstrucţie, un general retras, Emmanuel Macron a inspectat stadiul lucrărilor şi a mulţumit celor implicaţi. Până acum, a fost încheiată doar consolidarea catedralei, iar adevărata muncă de reconstrucţie poate dura 15 sau chiar 20 de ani.

„Nu o vom mai recunoaşte, deoarece pietrele vor fi toate albe. Asta va da o luminozitate catedralei noastre şi, prin urmare, oamenii vor avea cu siguranţă un şoc când vor intra în catedrală”, a spus Patrick Chauvet, rector Notre Dame.

Printre cei care abia aşteaptă să se roage iar în catedrală este şi Frederico Benani. În 2019, el a văzut de la câţiva paşi cum clădirea pe care o adora a fost devorată de flăcări.

„În ziua în care a ars, eram aici alături de soţie şi beam cafea. Nu îmi venea să cred, am spus că este imposibil să fie un incendiu la Notre Dame. Este o nebunie, este ceva groaznic! Plângeam şi eu şi soţia mea”, a declarat Frederico Benani, martor.

Reconstrucţia catedralei se face şi cu ajutorul celor 833 de milioane de euro din donaţii. Cel mai bogat om al Franţei, Bernard Arnault, a scos din buzunar 200 de milioane de euro. Alt om de afaceri, François-Henri Pinault, a făcut o donaţie de 100 de milioane de euro. Jeff Bezos, Oprah Winfrey sau LeBron James au fost alte vedete care au dat bani pentru catedrală.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici