Partidele din Macedonia au convenit pentru alegeri legislative anticipate pe data de 11 decembrie

Partidele politice din Macedonia au căzut de acord pentru convocarea alegerilor parlamentare anticipate pe data de 11 decembrie, acest acord fiind un prim pas în direcţia soluţionării crizei politice izbucnite în urma unui scandal privind interceptări ilegale, relatează Reuters online.

224 afișări
Imaginea articolului Partidele din Macedonia au convenit pentru alegeri legislative anticipate pe data de 11 decembrie

Partidele din Macedonia au convenit pentru alegeri legislative anticipate pe data de 11 decembrie (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

Liderii principalelor partide din Macedonia au convenit miercuri asupra acestei date, după o întâlnire care a durat şase ore.

Parlamentul de la Skopije urmează să convoace în mod oficial alegerile anticipate.

Potrivit acordului negociat de partidele politice, un guvern bipartizan temporar urmează să fie instalat cu o sută de zile înainte de scrutin pentru a asigura că alegerile se desfăşoară într-o manieră liberă şi corectă.

Micul stat balcanic este paralizat de peste 18 luni de o criză politică gravă, fostul premier Nikola Gruevski fiind acuzat de opoziţie că s-ar fi folosit de interceptări ilegale în scopuri politice.

În luna mai, la presiunea Uniunii Europene, Parlamentul macedonean a anulat alegerile legislative programate pe data de 5 iunie, opoziţia ameninţând că va boicota scrutinul.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici