Ambasadorul ungar în Macedonia avertizează că migranţii pot folosi rute noi, inclusiv prin România

Migranţii pot folosi noi rute către Europa - inclusiv prin România -, iar lupta împotriva traficanţilor poate avea succes doar dacă vizează în întregime rutele migraţiei, a declarat ambasadorul Ungariei în Macedonia într-un interviu publicat de Magyar Idok în ediţia de joi, relatează MTI.

1269 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul ungar în Macedonia avertizează că migranţii pot folosi rute noi, inclusiv prin România

Ambasadorul ungar în Macedonia avertizează că migranţii pot folosi rute noi, inclusiv prin România

Ei pot folosi rutele Albania-Italia sau Grecia-Bulgaria-România-Ungaria, declară Jozsef Bencze în acest interviu pentru cotidianul ungar.

Ambasadorul îndeamnă poliţia şi serviciile secrete din toate ţările de pe toate rutele să-şi unească forţele în lupta împotriva traficanţilor de migranţi.

Legislaţia este necesar să fie consolidată şi coordonată, iar echipamentul folosit de către călăuze şi banii pe care acestea îi obţin prin acest trafic este necesar să fie "confiscate de îndată", a apreciat Bencze.

"Macedonenii au văzut în construirea de către Ungaria a unei bariere la frontieră un exemplu demn de urmat, deoarece ei pot înţelege clar că pur şi simplu nu se poate face faţă invaziei a zeci de mii de migranţi pe zi", a declarat ambasadorul.

Migraţia a reprezentat o povară financiară importantă pentru Macedonia, a apreciat Bencze.

O serie de ţări vecine şi membrii Grupului V4 (de la Vişegrad) i-au oferit susţinere, iar Uniunea Europeană (UE) a decis să ofere fonduri în valoare de nouă milioane de euro poliţiei macedonene şi să-i furnizeze personal la frontieră, a adăugat ambasadorul ungar la Skopje.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici