Paşaportul de vaccinare devine realitate. Anunţul făcut de Ursula von der Leyen

  • Comisia Europeană va propune luna aceasta un certificat digital la nivelul UE care să ofere dovada unei vaccinări COVID-19 care ar putea permite europenilor să călătorească mai liber în timpul verii.
  • Executivul UE îşi propune să îşi prezinte planurile pentru „un certificat de vaccinare” pe 17 martie şi să coopereze cu organizaţiile internaţionale pentru a se asigura că sistemul său funcţionează şi dincolo de Uniunea Europeană.
  • Permisul ar oferi dovezi că o persoană a fost vaccinată, rezultatele testelor pentru cei care nu au fost încă vaccinaţi şi informaţii despre recuperare pentru persoanele care au contractat COVID-19.
11347 afișări
Imaginea articolului Paşaportul de vaccinare devine realitate. Anunţul făcut de Ursula von der Leyen

Paşaportul de vaccinarre devine realitate. Anunţul făcut de Ursula von der Leyen

"Scopul este de a le permite treptat cetăţenilor să se deplaseze în siguranţă în Uniunea Europeană sau în străinătate - pentru muncă sau turism", a precizat, luni, preşedintele Comisiei, Ursula von der Leyen, într-un tweet, relatează Reuters.

CITEŞTE AICI Sondaj Mediafax cu privire la introducerea paşaportului de vaccinare: Peste 56% dintre respondenţi nu sunt de acord cu certificatul

Comisia doreşte să instituie un sistem la nivelul UE pentru a preveni încheierea unor acorduri separate între ţările UE care ar fragmenta piaţa sa internă.

Comisarul pentru sănătate Stella Kyriakides a declarat că livrările de vaccinuri vor creşte în următoarele luni.

Liderii UE au convenit săptămâna trecută să lucreze la certificatele de vaccinare, statele membre din sud, precum Spania şi Grecia, au împins ideea pentru a debloca sectorul turismul în această vară.

Unele ţări, cum ar fi Franţa şi Belgia, şi-au exprimat îngrijorarea că facilitarea călătoriilor numai pentru persoanele inoculate ar fi nedreaptă. Comisia a declarat că doreşte să evite orice discriminare.

Ţările UE ar fi libere să îşi stabilească propriile criterii de intrare, deşi frontierele larg deschise fac din aceasta o sarcină dificilă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici