Sondaj Mediafax cu privire la introducerea paşaportului de vaccinare: Peste 56% dintre respondenţi nu sunt de acord cu certificatul

  • Liderii Uniunea Europeană sunt tot mai aproape de introducerea unui certificat digital de vaccinare pentru a facilita călătoriile.
  • Certificatele digitale de vaccinare care permit oamenilor să călătorească în Europa vor fi disponibile, probabil, înaintea verii, a spus cancelarul german Angela Merkel după summit-ul virtual al liderilor din UE.
  • Certificat digital de vaccinare este un fel de paşaport care acordă statelor membre dreptul de a accepta pe teritoriul lor cetăţeni care dovedesc că s-au vaccinat fără a le mai impune carantină.
  • În România, preşedintele Klaus Iohannis se pronunţase categoric împotriva certificatului, însă după reuniunea Consiliului a emis un comunicat în care a anunţat că „procesul identificării elementelor tehnice pe care să le conţină un certificat la nivel european va trebui să continue”.
3102 afișări
Imaginea articolului Sondaj Mediafax cu privire la introducerea paşaportului de vaccinare: Peste 56% dintre respondenţi nu sunt de acord cu certificatul

Sunt multe destinaţii care te aşteaptă, dar ştii că vacanţele sunt mai greu de atins anul acesta. Unii dintre liderii Europei vor să introducă un paşaport de vaccinare.

Mediafax şi-a întrebat cititorii dacă sunt de acord cu acest document.

Din cei peste 7.000 de respondenţi, aproape 4.000 nu sunt de acord. Alţi 2.300 au răspuns „DA”, iar 600 sunt de părere că ar trebui ca liderii să mai aştepte luarea unei decizii.

Sunteţi de acord cu paşaportul verde? – a fost întrebarea adresată de Mediafax. Iată rezultatul sondajului:

  • 32,79% – DA
  • 56,35% – NU
  • 8,49% – Ar trebui să mai aşteptăm
  • 2,37% – Nu ştiu


Liderii ţărilor care se bazează pe turism, vor un astfel de paşaport. Dar, în Marea Britanie, 200.000 de locuitori au semnat o petiţie prin care cer renunţarea la o astfel de idee. Ei consider că documentele ar restricţiona drepturile celor care nu vor să se vaccineze.

Beneficiile unui astfel de paşaport

Am putea călători fără a mai sta în carantină. Am putea avea acces la restaurante şi evenimente sportive şi culturale. Totuşi, discuţiile liderilori europeni nu îi vizează doar pe cei vaccinaţi. Ar primi un astfel de document şi cei care au un test PCR negativ pe care l-au făcut recent.

În uma dintre cele mai recente declaraţii, Angela Merkel a estimat că vor fi eliberate paşapoarte de vaccinare anti-COVID-19 încă înainte de începerea verii. 

În zilele de 25-26 februarie 2021, a avut o reuniune extraordinară a Consiliului European în format de video conferinţă. Potrivit concluziei trase în mod public de Angela Merkel toţi membrii consiliului, inclusiv preşedintele Klaus Iohannis, au fost de acord cu principiile introducerii unui astfel de certificat.
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici