Patriarhul Irineu al Bisericii Ortodoxe Sârbe a murit de COVID-19

  • Patriarhul Irineu al Bisericii Ortodoxe Sârbe a murit după ce a contractat coronavirusul, a anunţat vineri preşedintele Aleksandar Vucic, citat de Reuters.
  • Irineu, în vârstă de 90 de ani, a fost un conservator care a exercitat o influenţă politică majoră şi a fost diagnosticat pozitiv pe 4 noiembrie. Se afla de atunci într-un spital militar din capitala Belgrad.
  • Patriarhul a participat la înmormântarea din 1 noiembrie a mitropolitului Amfilohie, cel mai înalt cleric al Bisericii Ortodoxe Sârbe din Muntenegru, care a murit şi el din cauza COVID-19.
1165 afișări
Imaginea articolului Patriarhul Irineu al Bisericii Ortodoxe Sârbe a murit de COVID-19

Surs[ foto: spc.rs

Starea Patriarhului s-a agravat joi, când a fost intubat, a spus echipa de medici care l-a îngrijit.

Irineu a devenit al 45-lea patriarh al Bisericii Ortodoxe Sârbe în 2010. Biserica are aproximativ 12 milioane de adepţi, în principal în Serbia, Muntenegru şi Bosnia, şi eparhii în Statele Unite, Australia şi Europa de Vest.

Irineu s-a opus categoric independenţei Kosovo, fosta provincie a Serbiei, predominant albaneză, considerată un leagăn medieval al creştinismului ortodox sârb şi unde se află unele dintre cele mai importante mănăstiri ale bisericii.

El a spus că Serbia ar trebui să adere la Uniunea Europeană "dacă UE respectă identitatea, cultura şi religia sârbă".

Alegerea noului patriarh va avea loc în lunile următoare.

Coronavirusul a infectat până acum peste 104.000 de oameni şi a ucis 1.110 de oameni în Serbia, o ţară de 7,2 milioane de locuitori.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici