Raportul lui Blinken este aşteptat să critice Israelul şi nu ar încălca termenii referitori la arme

  • Blinken va prezenta un raport critic privind acţiunile Israelului în Gaza, fără a acuza încălcarea termenilor armelor.
  • Dezbateri intense în cadrul Departamentului de Stat asupra conformităţii Israelului cu legea internaţională şi restricţiile de ajutor umanitar în Gaza.
  • Recomandările contradictorii ale oficialilor americani privind concluziile raportului, cu accent pe îmbunătăţirea politicilor de ajutor umanitar ale Israelului.
309 afișări
Imaginea articolului Raportul lui Blinken este aşteptat să critice Israelul şi nu ar încălca termenii referitori la arme

Raportul lui Blinken este aşteptat să critice Israelul şi nu ar încălca termenii referitori la arme

Secretarul de Stat Antony Blinken urmează să prezinte în curând Congresului un raport critic despre acţiunile Israelului în Gaza, deşi nu va acuza Israelul de încălcarea termenilor privind utilizarea armelor americane, conform a trei oficiali americani, scrie Axios.

Acest raport, evaluând conformitatea Israelului cu legea internaţională şi restricţiile de ajutor umanitar în Gaza, a stârnit un dezbateri intense în cadrul Departamentului de Stat.

În timp ce autorităţile locale de sănătate raportează un număr semnificativ de victime în Gaza, raportul va evalua utilizarea armelor americane de către Israel şi a altor şase ţări implicate în diferite conflicte. Dacă se constată încălcări, acest lucru ar putea duce la suspendarea ajutorului militar american.

Cu toate acestea, raportul urmează să fie trimis în curând Congresului, în ciuda unei uşoare întârzieri. În cadrul Departamentului de Stat au existat divergenţe interne cu privire la conţinutul şi concluziile raportului.

În timp ce unii au susţinut că Israelul încalcă termenii, alţii, printre care ambasadorul american în Israel, Jack Lew, şi trimisul american pentru ajutor umanitar în Gaza, David Satterfield, i-au recomandat lui Blinken să certifice conformitatea Israelului. Ei au argumentat că politicile de ajutor umanitar ale Israelului s-au îmbunătăţit începând cu luna aprilie.

Raportul lui Blinken va evidenţia incidentele conflictului din Gaza, ridicând preocupări cu privire la acţiunile Israelului, dar nu va concluziona dacă Israelul a încălcat legea internaţională. În schimb, acesta va certifica conformitatea Israelului în facilitarea livrării ajutorului umanitar susţinut de SUA.

Acest raport face parte dintr-o dezbatere mai largă privind asistenţa de securitate a SUA şi necesitatea de a asigura conformitatea cu legea internaţională.

Totodată, Adunarea Generală a ONU se va întruni astăzi la 10:00 ora New York (17:00 ora Israelului) pentru a vota o rezoluţie care acordă Autorităţii Palestiniene puterile şi drepturile unui stat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici